Hvad sker der med de indefrosne feriemidler?

Vi får tit spørgsmål fra vores kunder om de indefrosne feriemidler. Hvad skal virksomheden gøre – og skal man overhovedet gøre noget? Svaret er ja – men bare rolig, du vil løbende modtage information i virksomhedens e-Boks.

Men du kan allerede nu forberede dig på følgende områder:

November 2020
Forbered dig på, at der i løbet af november kommer brev fra Lønmodtagernes Feriemidler med besked om, at du skal sørge for at afstemme medarbejdernes indefrosne feriepenge som er optjent i indefrysningsperioden fra den 1. september 2019 – 31. august 2020.

December 2020
Inden den 31. december 2020 skal de indefrosne feriepenge været tjekket for medarbejderne og indberettet til Lønmodtagernes Feriemidler. Hvis du har et lønbureau tilknyttet sørger det for automatisk indberetning.

Januar 2021
Medarbejderne modtager brev fra Lønmodtagernes Feriemidler med besked om at kontrollere at beløb er indberettet korrekt fra virksomheden. Hvis man som medarbejder mener, at der er fejl i indberetning af de indefrosne feriemidler, kan man gøre indsigelse i op til 5 år efter.

Juni 2021
Hvis du beholder de indefrosne feriepenge i virksomheden er det nu tidspunktet for indeksering af feriemidlerne, så de matcher lønudviklingen. Det vil fremover ske én gang årligt.

Juli 2021
Praktisk nyt om indeksering med information om: Hvordan du kan beholde de indefrosne feriepenge i virksomheden. Hvilke muligheder du har for at indbetale det hele med det samme. Og om hvilke af de indefrosne feriepenge du skal indbetale.

August 2021
Den 31. august 2021 er sidste frist for at give besked til Lønmodtagernes Feriemidler om man ønsker at beholde de indefrosne feriemidler i virksomheden.

September 2021
1. september 2021 er sidste frist for indbetaling af de indefrosne feriemidler som enten er valgt eller som skal indbetales – fx hvis medarbejder er nået folkepensionsalderen.

Oktober 2021
Lønmodtagernes Feriemidler de resterende feriepenge, som endnu ikke er ubetalt – fx til ansatte der har nået folkepensionsalderen.

Læs mere her: https://www.ld.dk/lonmodtagernes-feriemidler/arbejdsgiver/

Skal vi hjælpe med lønadministrationen i din virksomhed? Se her, hvad vi tilbyder: https://accounting.dk/vi-tilbyder/administration-af-loen/